Pálya információk

Magasság: 1500 - 3250 m Szintkülönbség: 1750 m Távolság Budapesttől: 736 km
Sípályák hossza: 59 km, 12 km   29 km  18 km Liftek száma: 21,  6   6   9

 

HINTERTUX a Nr.1 Gleccser a világon! 3 250 m magasságával Ausztria egyetlen gleccsere, mely egész évben síelhető! Mindegy, hogy a síelés vagy a snowboardozás megszállottja vagy, baráti társasággal vagy családdal utazol, freeride vagy freestyle, a Hintertux-gleccseren biztosan megtalálod a számodra megfelelő lejtőt, ahol tökéletesen karbantartott, hóbiztos pályák,  színvonalas gasztronómiai kínálat és lélegzetelállító természeti környezet vár!


A szűzhavat kedvelők álomszerű freeride pályákon élvezhetik a szabad sízés örömét, funslope pályája is bőven tartogat kihívásokat, de itt található Ausztria legmagasabb és egyben az Alpok egyik legjobb freestyle parkja, a Betterpark Hintertux is! A parkról készült videóért katt ide: <<<KATT>>>

A hely egyik különlegessége az a "Gletscherbus" névre keresztelt funitel típusú kabinos felvonó, amely stabilsága révén még nagy szélben is gond nélkül fel tudja szállítani az utasokat a csúcsra. 

Terasz Lounge: Tuxer Fernerhaus

 

2660 méteren, a völgyből induló kabinos felvonó első állomásánál találjátok a központi teszt és oktatói bázisunkat, ahol a hatalmas terasz és a hozzá kapcsolódó zárt terem biztosítja a kényelmes átöltözést, napozást, pihenést.

A házban étterem, sportbolt, kölcsönző, szervíz működik. Napi programjaink innen indulnak és a hangtechnikának köszönhetően folyamatosan tájékoztatunk az eseményekről. 

A terasz alatt sorakozó sátrainknál megtalálod a szezon legújabb sí és snowboard felszereléseit (Head, Elan, Nordica, Capita, Union), melyeket a rendezvény ideje alatt térítésmentesen tesztelheted! Sí és snowboard tesztünkről részletesebben itt olvashatsz.

Térkép